Nyheter

Årets Osteopat 2021: Bente Amundsen

– Hjertelig takk. Det kom helt uventet, men for en ære. Det har gått over 30 år siden jeg begynte på osteopatiutdannelsen. Jeg har lært mye og er fremdeles på en oppdagelsesreise i osteopatiens verden, sier Bente.

Nordic Osteopathic Journal

Norsk Osteopatforbund er veldig stolte over det gode samarbeidet med våre kolleger i Sverige, Danmark, Island og Finland. Vi takker for gode bidrag som har resultert i den tredje utgaven av Nordic Osteopathic Journal.

Osteopater kan muskel- og skjelettplager

Vi håndterer mennesker og ser sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag. Fra det første håndtrykket og den individuelt tilpassede behandlingen, til de rådene som gjør at du får økt kontroll over smertene – det er osteopati.

Norsk Osteopatforbund ønsker alle sammen en riktig god jul

Vi vil gjerne takke alle pasienter som daglig gir oss tillit, også gjennom denne utfordrende pandemien. Vi ønsker å takke nasjonale og internasjonale kolleger, og støttespillere som vi har samarbeidet med det siste året.

Videreutdanning i idrettsmedisin

Videreutdanningen i idrettsmedisin ved Høyskolen Kristiania, gir deltakerne økt kompetanse innenfor akuttskadebehandling, rehabilitering og skadeforebygging.

Lovforslaget er sendt til Stortinget

Regjeringen har nå formelt fremmet proposisjon (lovforslag) for Stortinget, etter at den ble godkjent av kongen i statsråd i dag.

Arendalsuka neste!

Norsk Osteopatforbund reiser til Arendalsuka. Vi gleder oss til en uke med gode samtaler og interessante diskusjoner – i flotte omgivelser.

Spennende høst i vente!

Høsten inneholder mange større og mindre aktiviteter, både digitalt og forhåpentligvis også noe fysisk. Så følg med i våre kanaler – vi skal holde dere oppdatert.

Velkommen til alle nye kollegaer!

Hvert år i juni uteksamineres det nye osteopater fra Høyskolen Kristiania, i Oslo. For oss i Norsk Osteopatforbund er det alltid like stas å si velkommen til nye kollegaer.

Osteopater gis autorisasjon som helsepersonell

Osteopater kompletterer og styrker primærhelsetjenesten, i godt lag med dyktige kollegaer innen fysikalsk behandling. Vi ser frem til å bli en del av gruppen med autorisert helsepersonell.

Veien til autorisasjon

Med vedtaket unnagjort er veien videre at helseloven skal behandles i Stortinget og endres. Akkurat når dette skjer er det ingen som vet eksakt, men ifølge Bruun-Gundersen vil det være klart til sommeren.

“God holdning” kan gi deg vondt i ryggen

Diskusjonene rundt kroppsholdning og smerter er ofte lite nyansert, både i tabloidene og blant helsepersonell, og vi ønsker derfor å oppklare noen myter rundt dette.

Osteopater holder åpent.

Det er trygt å gå til behandling hos våre medlemmer. Vi følger til enhver tid gjeldende retningslinjer for vår helsetjeneste, og er tilgjengelige for å gi deg god helsehjelp. Vel møtt!»

Sammen på veien mot autorisasjon

Det er ikke aktuelt for Fremskrittspartiet å diskutere momslegging av alternativsektoren før osteopatene og naprapatene er autorisert, sier Åshild Bruun-Gundersen, helsepolitisk talsperson for FrP.

Osteopati er ikke alternativ behandling

Stortinget vil innføre moms for alternativ behandling. Vi mener at dette igjen understreker hvorfor osteopati ikke lenger bør anses som alternativ behandling.

Osteopater i idretten

Osteopatien har en viktig rolle i primærhelsetjenesten for muskel- og skjeletthelse, men bidrar også sterkt i både topp- og breddeidrett rundt om i landet.​

Velkommen til alle nye osteopater!

De har fullført en fire år lang NOKUT-akkreditert utdannelse, hvor de gjennom fullført bachelorgrad og en 1-årig videreutdannelse kvalifiserer til medlemskap i Norsk Osteopatforbund, og derav rett til å benytte tittelen Osteopat D.O.

Årets Osteopat 2019

Ingrid tok over roret som redaktør for fagbladet Osteopaten i fjor vår. Et produkt både hun, redaksjonen og alle i Norsk Osteopatforbund kan være stolte av.

Kontantstøtte til bedrifter, de minste er glemt

Portalen for å søke om kontantstøtte er nå i drift, men ordningen har store mangler. Vi må sørge for at også de små bedriftene får rettferdig støtte. Dette vil gi levedyktige virksomheter mulighet til å komme seg igjennom denne tøffe tiden.

Vondt i ryggen? Eller er det kanskje nakken som plager deg?

Nordmenn føler selv de er i dårligere fysisk form nå, sammenlignet med før koronakrisen. De har i tillegg mer plager knyttet til nakke og rygg. Når vi vet hvor stor positiv påvirkning fysisk aktivitet og trening har på nettopp slike plager, kan vi ikke annet enn å anbefale nettopp dette.

Osteopatene jobber igjen

Det er med stor glede vi kan formidle at våre medlemmer i dag åpner klinikkene sine igjen. Nå er det viktig at vi sammen følger de smittevernråd som er lagt – ta kontakt med din osteopat dersom du har spørsmål.

Krisepakke for norske osteopater

Norske osteopater har de siste par ukene vært i en vanskelig og utrygg økonomisk situasjon, som resten av norsk næringsliv. Dagens forslag til tiltaksplan fra regjeringen vil kunne treffe landets osteopater godt. Det er fortsatt noe usikkerhet knyttet til graden av støtte og til hvem som faller innenfor ordningen, og dette vil Norsk Osteopatforbund jobbe for å få klarhet i den nærmeste uken.

Oppdatering – koronavirus

Norsk Osteopatforbund er av den oppfatning at klinisk arbeid som osteopat nå må settes på pause i det angitte tidsrom, fra nå og frem til og med 26. mars.

Koronavirus i Norge

Våre medlemmer får naturlig nok mange spørsmål om koronaviruset, fra pasienter og pårørende. Det finnes mye informasjon vedrørende dette der ute, og vi påpeker viktigheten av å lytte til riktige kilder. Norsk Osteopatforbund anbefaler pasienter og pårørende å holde seg oppdatert på myndighetenes retningslinjer via deres respektive informasjonssider.

Det er ikke farlig å løfte med ryggen

Bruk ryggen din jevnlig! Ved å belaste ryggen jevnlig forbereder du den slik at den på en bedre måte vil tilpasse seg de aktivitetene du utsetter den for.

Hva skjer hos osteopaten?

Det første håndtrykket, den individuelt tilpassede behandlingen, og de rådene du har med deg i bakhodet når du går alene ute i skogen og kjenner at kroppen virkelig fungerer – det er osteopati.

Hvor nøye trenger du å være i valget av løpesko?

Det finnes mange myter omkring løpesko, og hvordan det påvirker skaderisikoen. Heldigvis viser mange år med forskning at du skal velge de skoene du føler deg mest komfortabel i. Enklere blir det ikke.

Hvorfor osteopati bør autoriseres

Trening av kjernemuskulatur har lenge hatt et stort fokus i terapiverden. Forskning viser likevel at dette fokuset har vært sterkt overdrevet.

Ja, du har skjevt bekken!

Har du noen gang blitt fortalt at du har et skjevt bekken? Vel, da kan du ta det helt med ro, for det har vi alle sammen. Vi verken er eller skal være helt symmetriske.

Bruk julen til det DU har lyst til!

Ikke føl deg presset av andres jag etter det perfekte. Du er den eneste som kan diktere hva som er en perfekt jul for deg – bruk julen til det DU har lyst til!

Er det nødvendig å ta MR?

Flere og flere forventer at det skal bli tatt et bilde nesten uansett plage. Er det egentlig nødvendig med alle disse bildene?

Prolaps er ikke farlig

Hver dag snakker vi med pasienter som er bekymret for om de har fått prolaps – for hvis du har vondt i ryggen så er det sikkert en prolaps, ikke sant? Og prolaps, det er noe skumle greier. Slik er det nok mange som tenker, og det er kanskje ikke så rart.

Autorisasjon – nødvendig for pasientsikkerheten

I dag står pasienter lenge i kø for fysikalsk behandling. Norsk Osteopatforbund (NOF) har over 350 medlemmer som står klare til å hjelpe. Ved å autorisere osteopati vil flere få undersøkelse og behandling raskere, og med det vil vi også få færre langvarige sykemeldinger.

5 gode grunner til hvorfor osteopati bør autoriseres

Osteopater har spisskompetanse om kroppen, dens funksjoner og manuell behandling, på lik linje med en manuellterapeut eller kiropraktor – men vi får verken bidra til å hjelpe pasienter i norsk helsevesen eller redusere helsekøer – fordi vi ikke er autorisert.

Europeisk samarbeid

Denne uken var Helge Skåtun og Tomas Collin i London i forbindelse med Institute of Osteopathy sin konferanse «Reaching out».

Internasjonal konferanse i Berlin

Denne helgen har ivrige osteopater deltatt på en internasjonal kongress i Berlin. Temaet var «Trauma, ANS and Osteopathy“.

Høstens fagdag

Norsk Osteopatforbund var 15. oktober samlet for høstens fagdag. Det var en innholdsrik dag med gode forelesninger, spennende diskusjoner og hyggelige samtaler.

Arendalsuka 2016

Denne uken var vi tilstede på Arendalsuka. I arbeidet mot økt kjennskap og synliggjøring overfor beslutningstagere, og da særlig det politiske miljøet, ble det klart at Arendalsuka er en viktig arena for oss.

Utdanning og tiden som nyutdannet.

Vi får mange henvendelser fra personer som ønsker å studere osteopati, men som har en del spørsmål om utdanning og tiden som nyutdannet. Vi har derfor samlet informasjon som kan svare på noen av disse spørsmålene. Generelt om profesjonen: Osteopater i Norge jobber i all hovedsak i privat sektor, på lik linje med privatpraktiserende fysioterapeuter, … Les mer

Kvinnehelse og osteopati

I løpet av livet vil mange oppleve muskelskjelettplager eller smerter i kroppen. For noen er det sporadisk. For andre blir det en del av hverdagen. Hva gjør du når symptomene oppstår?

Osteopati ved korsryggserter

Smertene begynte da jeg gikk tur til Galdhøpiggen. Kroppen stemte ikke. Tre måneder senere skulle jeg snu meg i bilen for å plukke opp noe fra gulvet i baksetet, og da hørte jeg et «knepp».

Osteopati på NRK2

Torsdag 7 mai kl 19.00 omhandler NRK2 serien «mitt yrke» om osteopati. Her får du høre Hanna Bogetveit, Ronja Lund og Helge Skåtun fortelle om henholdsvis faget, skolen og forbundet.

Årets Osteopat 2021: Bente Amundsen

– Hjertelig takk. Det kom helt uventet, men for en ære. Det har gått over 30 år siden jeg begynte på osteopatiutdannelsen. Jeg har lært mye og er fremdeles på en oppdagelsesreise i osteopatiens verden, sier Bente.

Nordic Osteopathic Journal

Norsk Osteopatforbund er veldig stolte over det gode samarbeidet med våre kolleger i Sverige, Danmark, Island og Finland. Vi takker for gode bidrag som har resultert i den tredje utgaven av Nordic Osteopathic Journal.

Osteopater kan muskel- og skjelettplager

Vi håndterer mennesker og ser sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag. Fra det første håndtrykket og den individuelt tilpassede behandlingen, til de rådene som gjør at du får økt kontroll over smertene – det er osteopati.

Norsk Osteopatforbund ønsker alle sammen en riktig god jul

Vi vil gjerne takke alle pasienter som daglig gir oss tillit, også gjennom denne utfordrende pandemien. Vi ønsker å takke nasjonale og internasjonale kolleger, og støttespillere som vi har samarbeidet med det siste året.

Videreutdanning i idrettsmedisin

Videreutdanningen i idrettsmedisin ved Høyskolen Kristiania, gir deltakerne økt kompetanse innenfor akuttskadebehandling, rehabilitering og skadeforebygging.

Lovforslaget er sendt til Stortinget

Regjeringen har nå formelt fremmet proposisjon (lovforslag) for Stortinget, etter at den ble godkjent av kongen i statsråd i dag.

Arendalsuka neste!

Norsk Osteopatforbund reiser til Arendalsuka. Vi gleder oss til en uke med gode samtaler og interessante diskusjoner – i flotte omgivelser.