Nyheter

Osteopati er ikke alternativ behandling

Stortinget vil innføre moms for alternativ behandling. Vi mener at dette igjen understreker hvorfor osteopati ikke lenger bør anses som alternativ behandling.

Osteopater i idretten

Osteopatien har en viktig rolle i primærhelsetjenesten for muskel- og skjeletthelse, men bidrar også sterkt i både topp- og breddeidrett rundt om i landet.​

Velkommen til alle nye osteopater!

De har fullført en fire år lang NOKUT-akkreditert utdannelse, hvor de gjennom fullført bachelorgrad og en 1-årig videreutdannelse kvalifiserer til medlemskap i Norsk Osteopatforbund, og derav rett til å benytte tittelen Osteopat D.O.

Årets Osteopat 2019

Ingrid tok over roret som redaktør for fagbladet Osteopaten i fjor vår. Et produkt både hun, redaksjonen og alle i Norsk Osteopatforbund kan være stolte av.

Kontantstøtte til bedrifter, de minste er glemt

Portalen for å søke om kontantstøtte er nå i drift, men ordningen har store mangler. Vi må sørge for at også de små bedriftene får rettferdig støtte. Dette vil gi levedyktige virksomheter mulighet til å komme seg igjennom denne tøffe tiden.

Vondt i ryggen? Eller er det kanskje nakken som plager deg?

Nordmenn føler selv de er i dårligere fysisk form nå, sammenlignet med før koronakrisen. De har i tillegg mer plager knyttet til nakke og rygg. Når vi vet hvor stor positiv påvirkning fysisk aktivitet og trening har på nettopp slike plager, kan vi ikke annet enn å anbefale nettopp dette.

Osteopatene jobber igjen

Det er med stor glede vi kan formidle at våre medlemmer i dag åpner klinikkene sine igjen. Nå er det viktig at vi sammen følger de smittevernråd som er lagt – ta kontakt med din osteopat dersom du har spørsmål.

Krisepakke for norske osteopater

Norske osteopater har de siste par ukene vært i en vanskelig og utrygg økonomisk situasjon, som resten av norsk næringsliv. Dagens forslag til tiltaksplan fra regjeringen vil kunne treffe landets osteopater godt. Det er fortsatt noe usikkerhet knyttet til graden av støtte og til hvem som faller innenfor ordningen, og dette vil Norsk Osteopatforbund jobbe for å få klarhet i den nærmeste uken.

Oppdatering – koronavirus

Norsk Osteopatforbund er av den oppfatning at klinisk arbeid som osteopat nå må settes på pause i det angitte tidsrom, fra nå og frem til og med 26. mars.

Koronavirus i Norge

Våre medlemmer får naturlig nok mange spørsmål om koronaviruset, fra pasienter og pårørende. Det finnes mye informasjon vedrørende dette der ute, og vi påpeker viktigheten av å lytte til riktige kilder. Norsk Osteopatforbund anbefaler pasienter og pårørende å holde seg oppdatert på myndighetenes retningslinjer via deres respektive informasjonssider.

Det er ikke farlig å løfte med ryggen

Bruk ryggen din jevnlig! Ved å belaste ryggen jevnlig forbereder du den slik at den på en bedre måte vil tilpasse seg de aktivitetene du utsetter den for.

Hva skjer hos osteopaten?

Det første håndtrykket, den individuelt tilpassede behandlingen, og de rådene du har med deg i bakhodet når du går alene ute i skogen og kjenner at kroppen virkelig fungerer – det er osteopati.

Hvor nøye trenger du å være i valget av løpesko?

Det finnes mange myter omkring løpesko, og hvordan det påvirker skaderisikoen. Heldigvis viser mange år med forskning at du skal velge de skoene du føler deg mest komfortabel i. Enklere blir det ikke.

“God holdning” kan gi deg vondt i ryggen

Diskusjonene rundt kroppsholdning og smerter er ofte lite nyansert, både i tabloidene og blant helsepersonell, og vi ønsker derfor å oppklare noen myter rundt dette.

Hvorfor osteopati bør autoriseres

Trening av kjernemuskulatur har lenge hatt et stort fokus i terapiverden. Forskning viser likevel at dette fokuset har vært sterkt overdrevet.

Ja, du har skjevt bekken!

Har du noen gang blitt fortalt at du har et skjevt bekken? Vel, da kan du ta det helt med ro, for det har vi alle sammen. Vi verken er eller skal være helt symmetriske.

Bruk julen til det DU har lyst til!

Ikke føl deg presset av andres jag etter det perfekte. Du er den eneste som kan diktere hva som er en perfekt jul for deg – bruk julen til det DU har lyst til!

Er det nødvendig å ta MR?

Flere og flere forventer at det skal bli tatt et bilde nesten uansett plage. Er det egentlig nødvendig med alle disse bildene?

Prolaps er ikke farlig

Hver dag snakker vi med pasienter som er bekymret for om de har fått prolaps – for hvis du har vondt i ryggen så er det sikkert en prolaps, ikke sant? Og prolaps, det er noe skumle greier. Slik er det nok mange som tenker, og det er kanskje ikke så rart.

Autorisasjon – nødvendig for pasientsikkerheten

I dag står pasienter lenge i kø for fysikalsk behandling. Norsk Osteopatforbund (NOF) har over 350 medlemmer som står klare til å hjelpe. Ved å autorisere osteopati vil flere få undersøkelse og behandling raskere, og med det vil vi også få færre langvarige sykemeldinger.

5 gode grunner til hvorfor osteopati bør autoriseres

Osteopater har spisskompetanse om kroppen, dens funksjoner og manuell behandling, på lik linje med en manuellterapeut eller kiropraktor – men vi får verken bidra til å hjelpe pasienter i norsk helsevesen eller redusere helsekøer – fordi vi ikke er autorisert.

Europeisk samarbeid

Denne uken var Helge Skåtun og Tomas Collin i London i forbindelse med Institute of Osteopathy sin konferanse «Reaching out».

Internasjonal konferanse i Berlin

Denne helgen har ivrige osteopater deltatt på en internasjonal kongress i Berlin. Temaet var «Trauma, ANS and Osteopathy“.

Høstens fagdag

Norsk Osteopatforbund var 15. oktober samlet for høstens fagdag. Det var en innholdsrik dag med gode forelesninger, spennende diskusjoner og hyggelige samtaler.

Arendalsuka 2016

Denne uken var vi tilstede på Arendalsuka. I arbeidet mot økt kjennskap og synliggjøring overfor beslutningstagere, og da særlig det politiske miljøet, ble det klart at Arendalsuka er en viktig arena for oss.

Kvinnehelse og osteopati

I løpet av livet vil mange oppleve muskelskjelettplager eller smerter i kroppen. For noen er det sporadisk. For andre blir det en del av hverdagen. Hva gjør du når symptomene oppstår?

Osteopati ved korsryggserter

Smertene begynte da jeg gikk tur til Galdhøpiggen. Kroppen stemte ikke. Tre måneder senere skulle jeg snu meg i bilen for å plukke opp noe fra gulvet i baksetet, og da hørte jeg et «knepp».

Osteopati på NRK2

Torsdag 7 mai kl 19.00 omhandler NRK2 serien «mitt yrke» om osteopati. Her får du høre Hanna Bogetveit, Ronja Lund og Helge Skåtun fortelle om henholdsvis faget, skolen og forbundet.

Osteopati er ikke alternativ behandling

Stortinget vil innføre moms for alternativ behandling. Vi mener at dette igjen understreker hvorfor osteopati ikke lenger bør anses som alternativ behandling.

Osteopater i idretten

Osteopatien har en viktig rolle i primærhelsetjenesten for muskel- og skjeletthelse, men bidrar også sterkt i både topp- og breddeidrett rundt om i landet.​

Velkommen til alle nye osteopater!

De har fullført en fire år lang NOKUT-akkreditert utdannelse, hvor de gjennom fullført bachelorgrad og en 1-årig videreutdannelse kvalifiserer til medlemskap i Norsk Osteopatforbund, og derav rett til å benytte tittelen Osteopat D.O.