Hva leter du etter?

Våren er kommet, har du tatt frem løpeskoene? Slik unngår du skader

Våren har kommet i store deler av landet. Lysere dager og varmere vær gir oss mer energi og positivitet, og i år trenger vi nok dette mer enn noen gang. Våren er også en tid hvor mange går fra lite eller ingen aktivitet, til å bevege seg flere ganger i uken. Mange tar derfor frem løpeskoene, enten det er for å løpe eller gå.

Løping eller raske gåturer er en effektiv måte å holde seg i aktivitet og en treningsform som gir deg veldig mange gode helseeffekter. Dessverre opplever noen at de blir nødt til å ta en pause på grunn av smerter og plager, og ofte får vi spørsmål om hva dette skyldes - og hvordan det kan unngås.

Så, hvordan unngår vi skader?

Den viktigste faktoren for å redusere skaderisikoen er å styre belastningen. Bruk tid på å øke mengde av aktivitet gradvis, og dermed la kroppen tilpasse seg det nye aktivitetsnivået. En fin måte å gjøre dette på er å øke lengden på løpe- eller gåturene gradvis, og samtidig være nøye med å ha nok hvile mellom hver gang du trener. Restitusjon mellom turene gjør at kroppen henter seg inn og gjør deg klar for neste aktivitet. Da blir du sprekere, og du unngår skader og plager.

Vi skulle gjerne gitt dere et treningsprogram som funker for alle, men det finnes dessverre ikke. Noen trener mye, og noen trener lite. Noen har vondt i et kne fra før, mens andre har aldri hatt en plage. Rådene må derfor tilpasses den enkelte.

Osteopater har god kunnskap om dette. Ta kontakt med en av våre medlemmer hvis du trenger litt råd og veiledning, eller hvis du har vært så uheldig og fått vondt. De vil gi deg god behandling og oppfølging slik at du raskest mulig er i gang med treningen igjen.

Visste du forresten at faktorer som søvn og stress påvirker hvor kjapt kroppen tilpasser seg trening? Sørg for å sove nok :)