Hva leter du etter?

Ja, du har skjevt bekken!

Har du noen gang blitt fortalt at du har skjevt bekken? Vel, da kan du ta det helt med ro, for vi har alle sammen et skjevt bekken. Det finnes ingen som har helt symmetri i bekkenet sitt. Faktisk så finnes det svært lite symmetri i kroppen vår generelt.

Når kroppen vår vokser i barne- og ungdomsalderen skjer dette i etapper. Den ene måneden så er det armene, og plutselig er det beina. Det er faktisk slik at hver enkelt arm og ben kan vokse på forskjellige tidspunkt. Derfor er det også sånn at man kan ha en arm som er litt lengre enn den andre, og det samme gjelder beina - og dette er helt normalt!

Forskning viser at skjevheter i kroppen er helt uproblematisk. Det skal store forskjeller til for at vi kan se en sammenheng med plager. Ta for eksempel en beinlengdeforskjell – denne har du som regel med deg fra voksealderen, og siden kroppen vår er ekstremt tilpasningsdyktig så takler den vanligvis dette helt fint. I enkelte tilfeller kan en nylig oppstått skjevhet bidra til noe plager, et eksempel på dette er: kink i ryggen. Kroppen ordner som regel opp i dette selv i løpet av noen få dager, men her kan vi osteopater også bidra med smertelindring, råd og veiledning til hvordan symptomene kan slippe litt fortere.

Som oftest er det slik at jo lenger du har gått med en skjevhet, jo bedre tilpasser kroppen seg. Så ta det derfor helt med ro. En skjevhet her og der er helt normalt for alle mennesker. Vi verken er eller skal være helt symmetriske, og det er derfor heldigvis ikke noe poeng å strebe for å være det heller.