Hva leter du etter?

Osteopathy 2023 – 30 years of recognition

Foto: Norsk Osteopatforbund
Foto: Norsk Osteopatforbund

Kollegaer fra hele verden var samlet i London i helgen, for å feire at det er 30 år siden osteopatien ble regulert i England. Dette var en viktig merkedag for osteopater i England, men også for oss i Norge.

England har vært det landet i Europa som i stor grad har satt standarden for osteopatien i Europa. De har hatt et stort fokus på å holde profesjonen samlet, både når det gjelder autorisasjonsspørsmålet, men også i arbeidet med faglige standarder og fulltidsutdanning. 

Det er alltid verdifullt når noen fører an, og England har satt retning og gått opp stien for oss andre. 

Flere norske bidrag under konferansen

Til stede i London var det et bredt utvalg av klinikere, undervisere og forskere fra osteopatimiljøet verden over. Christian Fossum fra Norge var en av hovedtalerne, og forbundslederen vår, Tomas Collin, ledet en paneldebatt. Gledelig var det også at Tomas ble valgt inn i styret til Osteopathy Europe – fellesorganisasjonen for brorparten av de nasjonale osteopat-organisasjonene i Europa.

- Osteopathy Europe samler de aller fleste osteopater i Europa og er et viktig organ for oss som forbund, for våre medlemmer og for osteopatien i sin helhet. Jeg er derfor svært glad for denne muligheten og gleder meg til å bidra i årene som kommer, sier Collin.

Det ble en vellykket helg – både sosialt og faglig. Slike konferanser er en viktig møteplass for å sikre det gode europeiske samarbeidet og vi gleder oss allerede til neste år hvor vi selv er vertskap for Nordic Osteopathic Congress 2024. 

Les mer om Nordic Osteopathic Congress 2024: https://osteopati.org/noa-nordic-osteopathic-congress-oslo-2024/